Tuesday, January 20, 2009

::pak guard::



~pak guard ump~

actually,aku xtau nak start cmne cite ni.nak gelak dulu ke nak emo dulu..emm..kita mulakan la dengan bismillah..

em,isnin pagi mggu ni aku pun kuar la umah ke makmal fakulti yg dicintai ni dgn penuh smangat,pagi2 da kene present subjek Chemical Plant Utilities.lebih kurang dalam 2jam cam2,kelas pon abes,n kami pon beramai2 le ke parking motor tempat aku letak motor pagi2 td.
berbulu la rase di hati tbe2 tgk moto kene rantai siap lock besar lg.

segala sumpah seranah pon terpacul la kuar dari mulut ni,ni da xde keje org len,mesti si pak guard n konco2 nya.mane tidak nye,ape la masalah motor aku n kawan2 umah 2 di-lock nye.bukan menghalang lalulintas pon.cuma yang aku tau kawasan sekitar makmal 2 memang xleh student parking c2.persoalannya atas dasar@sebab ape tak dibenarkan kenderaan student parking plak.

kalo nak dijadikan `safety first` sebagai sebab xleh nak parking dalam 2,xlogik jugak.sebabnya,kenapa staf n lecturer dibolehkan,tbe2 student plak dilarang keras.(maybe dak2 ump paham maksud aku ni.)so kalo macam 2 watpe la ump ni sediakan punyela banyak parking area dalam taman teknologi ump ni kalo hanya untuk dijadikan perhiasan n tempat dak2 maen futsal petang2.itu leh tahan lagi,kalo motor kami je dirantai,ni ngan basikal2 dak kelas aku pon disapu nye.hurm,,blur jugak mule2 pandang motor ni dirantai.

atas kebijaksanaan seorang rakan kami ni,mencuba la bukak mangga tadi,haha..Tuhan itu Maha Kaya,memang sentiasa mebantu org yg dianiaya ni,boleh plak mangga tue terbukak..mule2 cuak gak nak blah cm2 je,tapi da diorang ni sume ikut kepala aku,kitorang pon blah cm2 je dgn membawa bersama rantai n mangga 2 skali.memang giler dak2 ab@ng ni..

xsampai stgah jam kat umah,tgh masing2 sedap makan,dtang la plak pak guard n rakan2 menggertak dak2 umah aku.kami wat cra mudah,tggu kami kat pejabat diorang,kita bincang same2.kat sane plak,memang diorang da tggu aku bertiga,(pali n macha) untuk di-torture.
mule2 kami cakap bek2 je ngan guard2 ni,tapi bile da melampau sgt,suara yang asalnya lembut,tibe2 jadi kuat.ntah la,aku ni memang xtahan kene bebel kot,lagi2 ble orang ajak nak bertumbuk ni..haha..tapi xpela,kita slow balik.janganlah sebab maslah kecil nak diperbesarkan plak.ntah la,at the end kat c2,aku slow talk ngan pegawai diorng suh tegur la cket budi bahasa dak2 diorang.n die terima pandangan aku dengan mudah

  1. orang tua aku selalu pesan,pandai mane pon kite belajar,masyarakat hanya pandang budi bahasa dlu.cantik budi bahasa,orang akan hormat kita.
  2. orang tua selalu berpesan,buat baik berpada2,buat jahat jangan sekali.setiap yang kita lakukan ada `limit` nya,jangan sampai orang pijak kita hanya kerana sikap kita yang xmelawan menentang penindasan.berani kerana benar,takut kerana salah.
  3. n last skali,hrp nya ape yang berlaku kat aku n kawan2 ni xla terjadi pada yang len.kalo da terjadi gak,leh la mintak nasihat kami yang da berpengalaman ni.haha..
`salam`
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

4 comments:

tetsuko87 said...

hurm..poyo pn de gak dlm cite ni..

tp sy rase la kn..klimaks die xde pn..xpn part yg penting 2 awk xcite..

cnthnye,pakguard tu marah sbb ape..
yg kat office tu pn duk bincang pasal ape..
nape pakguard tu marah2 act?
sbb korg bukak kunci mangga ke sbb korg bwk lari mangga?

gadafi said...

dirahsiakan

tetsuko87 said...

huahuahua..
huahuahua..

saya tahu kenapa ianya DIRAHSIAKAN..

huahuahua...

mst salah korg ni...hahhahahahahaaha

berkatalah benar walaupun pahit...sape yg selalu cakap cmtu..
cite je la ape yg rahsia 2..
xbaek wat cite 2 jadi xbest..

tp betul x..mst salah korang ni kan...
huahuahua...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

sian korng..

Voltar Avançar Inicio
 
','top','0px','left','0px','123456','150','150','transparent','ffffff');