Sunday, February 22, 2009

ketiak



Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita?


Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan, memberikan ketenangan dan melancarkan perjalanan haid.



Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.



Dalam uji kaji yang dilakukan, "wangian semulajadi" itu kemudian disapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut.


Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wan ita menjadi kurang tegang....


p/s:kepada lelaki2 sume,pasni try r wat kat awek korang..sure diorang mintak lagi nye..nk wat tdo..huahua..

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

5 comments:

ziera said...

erk..
cakap macam de pngalaman jer nih ..??

tetsuko87 said...

huish...
saya rase xcukup evidence lg la..
seyes?
huhu
sape la pompuan2 yg kne test letak kat bibir 2..
turunkan stress ye la kot turun,tp bau ketiak kat bibir 2 leh ilang x??
hehheh
pasni mst awak nk tido awak calit sket kat bibir awak kn..ehhehehe
xpn tym nk dekat exam
huhu...
eeee mr.ascaris yg bucuk..

PinKtEddYLurVeR said...

euuwww...

~effa~ said...

gadaf ni..
aku tau r ko slalu cium ketiak macha tp jgn r dedahkn kt cni..
please la.....
wekkkkkkkkkkkkkkkkkkk......

~FaNieKa~ said...

weh dafi....tlg r

Voltar Avançar Inicio
 
','top','0px','left','0px','123456','150','150','transparent','ffffff');