Thursday, April 23, 2009

PROJEK SARJANA MUDA (PSM)

Khamis,23 April 2009

Hari yang ditunggu2 telah tiba..Final exam subjek paling gile sem ni,PROCESS CONTROL AND INSTRUMENTATION...Tiap x sebut name subjek ni,mesti nak de bunyi2 cam DR KHADUM sket..haha..IT`S SO SIMPLE,DON`T WORRY..ayat standard dr khadum dalam kelas..

ok2,back 2 de business..actually bukan nak cite pasal dr khadum sbnrnye..nak cite pasal xpuas ati nye aku pasal pemilihan tajuk PSM yang akan dibuat sem depan..kitorang dak kimia tahun 3 ni diarahkan untuk memilih tajuk PSM dengan cara yang bagi aku sangat x releven,x-praktikal..
masa yang diberi sangat singkat sehinggakan terpaksa berebut2 hanya untuk dapatkan tajuk tersebut..dalam list yang diberi 2,ade la dalam beratus2 tajuk yang masing2 mempunyai supervisor masing2.."FIRST COME FIRST SERVE",2lah method yang digunakan,sape sampai fakulti dlu,amek tajuk dlu,so die akan dapat tajuk 2 dulu...

terlintas kat benak fikiran aku ni,masa untuk pilih tajuk hanya dalam 10-20 minit,sedangkan psm ni kita akan wat sepanjang tahun hadapan,final year..penah ke kta teringat tentang nasib2 senior2 dlu,yang sangkut xleh grade,xleh LI hanya disebabkan byk prob yang terpakse dihadapi pasal PSM ni..kadang2 bukan sebab diri sendiri yg wat PSM ni jadi sangkut,byk faktor laen,cam tajuk yg dibuat 2 kdg2 sangat susah n instrument2 2 xde kat ump,kne g u len or mane2 site industri untk wat..lecturer yg jd supervisor jgk sgt mpengaruhi keje2 dalam wat PSM ni..slalunye tajuk yg kite wat 2 dtg sendiri drpd tajuk research yg diorg wat..n kalo dapat lecturer yang experience,mmg sgt untung la kat dr masing2,sbb mereka akan sgt mbantu,dlm mberi maklumat n segalanya..kalo dapat lecturer yg sgt sket experience,so korang terpaksa la berjalan berseorangan dalam wat PSM ni..

cumanya ape yang aku nak kaitkan dalam cite ni adalah,sebenarnya perlu ada satu method yang sesuai/berkesan,yang mungkin boleh difikirkan oleh pihak pentadbiran fakulti yg sgt2 berpengalaman ni agar students dapat memilih tajuk dengan selesa,sesuai dengan kemahiran/pengetahuan yg die miliki,ataupun paling senang pon,berilah sedikit ruang masa yg mencukupi untuk kitorang analisis dulu tajuk2 tersebut dengan cara berjumpa ngan lecturer yg berkaitan tajuk tersebut bukannya dengan memilih membuta tuli tanpa faham akan tajuk yang dipilih tersebut..

ok,segala salah silap aku minta maaf tentang pendapat aku pasal PSM ni..
as a student,rasenye x salah utk aku menyurakan pandangan n pendapat..
k,tq...
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

8 comments:

tetsuko87 said...

sabo je la...
nak wat camne lagi..
mmg kdg2 hidup ni mcm 2..
mgkin ade reason nape fakulti wat cmtu..
redha,terima dgn seadanya,dan buatlah seikhlas yg anda mampu..
semoa berhasil!!

Dyat said...

salam...
ni dafi bkb ke?
haha... ntahnye aku agak bersependapat ngan ko...

patut kasi lebih masa...
jadi student bleh la wat research google ke ape akan tajuk-tajuk tersebut...

Sharing is caring. said...

salam..

no komen.. tapi nk komen gak sebab: DAPAT TAJUK YG KAMI NAK!! yeayy.. alhamdulillah (nak bg orang laen jeles) n sv kami: PROF.Ir.Dr JAILANI SALIHON. satu lagi yeayyyy!

takpe, kat sini rebut sket je, sv kite akan bantu rasenye. sebab diorang dah bincang kan tajuk apa nak release. banyakkan doa, Allah akan tolong mudahkan urusan hambaNya yang selalu ingat Dia..

gadafi said...

em..bile plak gadafi jd dak bkb ni..haha..bleh gak kot...

Dyat said...

ooo bukan bkb ye?
mekanikal ye?
kuikui...

Sharing is caring. said...

hhaaaha.. xkesah le. bka, bkb ke, bkc, bkd, bke, bkf, bkg, bkh ke. ape2 la. yg penting, Allah give what i wished for. n sv yg mantop.

ayat korg berdue cam ade aura jeles. tercapai matlamat

gadafi said...

ni dayat mane ni ek...
sori r xpasan...

to syafarah,,aku xkesah jd dak bkb ke bkc,same je..
tp jd dak bkb pon ok gak...huahua..

ieQaH~FieQa said...

mcm stuju je..
btol2..xkan pilih tjuk 20 min tp bende tuh tntukan mase dpan kite kan??sokong~~

Voltar Avançar Inicio
 
','top','0px','left','0px','123456','150','150','transparent','ffffff');